ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΝΕΑ

Οκτώβριος 2017

Πέμ, 19
Εκδόσεις - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση
100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση

Τρί, 03
100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση: Βιβλία και επετειακές εκδόσεις

Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, τον Οκτώβρη του 1917 που συγκλόνισε τον κόσμο και την ιστορία, οι εκδόσεις ΚΨΜ σχεδίασαν την έκδοση και προβολή μιας σειράς βιβλίων, ως ένα αφιέρωμα στην επέτειο των 100 χρόνων. 

Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2017 θα κυκλοφορήσουν μια σειρά εκδόσεις σχετικές με την ιστορία, τη θεωρία και την πολιτική, τα οποία αποτυπώνουν τα γεγονότα του 1917, αναδεικνύουν τη θεωρητική βάση και τις θέσεις της εποχής και των πρωταγωνιστών της επανάστασης, συμβάλουν στην πολιτική διαπάλη του σήμερα για τις αιτίες της κατάρρευσης και τις εξελίξεις στην πορεία μετά τη νίκη του Οκτώβρη.
Ιούνιος 2017

Τετ, 28
Το Κεφάλαιο/Ένας χρόνος μετά: Μια πρώτη αποτίμηση και ένας σχολιασμός

Το Κεφάλαιο και η νέα μετάφραση-έκδοσή του στα ελληνικά

Ένας χρόνος μετά

Μια πρώτη αποτίμηση και ένας σχολιασμός

Ένας χρόνος πέρασε από την έκδοση της νέας μετάφρασης του πρώτου τόμου του μείζονος μαρξικού έργου Το Κεφάλαιο. Μια έκδοση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το επιστημονικό εκδοτικό εγχείρημα MEGA2,  που είναι ο φορέας υλοποίησης της έκδοσης του συνόλου των έργων του Καρλ Μαρξ και του Φρίντριχ Ένγκελς.

Η έκδοση αυτή μόλις 13 μήνες μετά την κυκλοφορία της εξαντλήθηκε. Ούτε ο εκδοτικός οίκος, αλλά ούτε οι συντελεστές του έργου −ο μεταφραστής και επιστημονικός επιμελητής Θανάσης Γκιούρας, οι επιστημονικοί επιμελητές Θωμάς Νουτσόπουλος και Διονύσης Γράβαρης, ο συνεργάτης Ηλίας Γεωργαντάς και η υπόλοιπη ομάδα συνεργατών− πίστευαν στο ενδεχόμενο, μέσα στη δυσμενή οικονομική και κοινωνική συγκυρία που ζούμε, να καταστεί δυνατή η εξάντληση της έκδοσης σε έναν μόλις χρόνο.

Πού οφείλεται η −από κάθε άποψη− εκδοτική αυτή επιτυχία; Κατά την άποψή μας, οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.
Παρ, 23
Παρουσίαση του βιβλίου "Από το Τρίτο Ράϊχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση" 26/6 στην Αθήνα
Οι εκδόσεις ΚΨΜ σας καλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Λουλουδάκη-Ιουλιανού