Φωτογραφίες-Βίντεο

Πετυχημένο το 2ο διεθνές θεωρητικό Συνέδριο

Σημαντικό ήταν και το 2ο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν φέτος οι εκδόσεις ΚΨΜ και η θεωρητική επιθεώρηση Τετράδια Μαρξισμού και πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα.
Θέμα του 2ου συνεδρίου "100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση: Η εποχή της και η δική μας". Δύο μέρες, 5 θεματικές συνεδρίες και 16 εισηγήσεις άφησαν ένα πολύ πλούσιο υλικό, αλλά άνοιξαν και μια σημαντική συζήτηση για μεγάλα θεωρητικά ζητήματα της εποχής μας.
Μεταξύ των εισηγητών και ο διεθνής προσκαλεσμένος Peter Hudis, επιμελητής και συντονιστής της διεθνούς έκδοσης των απάντων της Ρόζας Λούξεμπουργκ, καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών και φιλοσοφίας στις ΗΠΑ.
Εκατοντάδες φίλοι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν το συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novotel στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε μερικές φωτογραφίες από το 2ο Συνέδριο. 
Στην ενότητα "Συνέδρια" της ιστοσελίδας μας θα αναρτηθούν βίντεο και κείμενα με τις εισηγήσεις του συνεδρίου.

Στιγμιότυπα από το γλέντι των "εγκαινίων" μας, 30/3/2017

Με μεγάλη προσέλευση, εκλεκτούς επισκέπτες, όλους τους φίλους και τις φίλες των εκδόσεων ΚΨΜ, όλους τους συνεργάτες των εκδόσεων και του εργαστηρίου γραφικών τεχνών "ΣΥΝΘΕΣΗ", πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2017 το γλέντι εγκαινίων στο νέο μας χώρο, στην οδό Κιάφας 3 & Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

Καταπληκτική μουσική, πολύ καλή διάθεση, συζητήσεις και γνωριμίες, πλάνα και σχέδια, δημιούργησαν μια μοναδική βραδιά. Σας ευχαριστούμε όλους και όλες!

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το Συνέδριο "Ο μαρξισμός στον 21ο αιώνα"

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ο μαρξισμός στον 21ο αιώνα".

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ΚΨΜ και υπό την αιγίδα Επιστημονικής Επιτροπής, στις 18 και 19 Μαρτίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τις εργασίες του Συνεδρίου.

Η φετινή διοργάνωση έγινε με αφορμή τη νέα μετάφραση και έκδοση του έργου Το Κεφάλαιο του K. Marx από τις εκδόσεις ΚΨΜ, ενώ ως ειδική θεματική είχε τη διάλεξη-συζήτηση για τον Μαρξ ως ερευνητή των καπιταλιστικών κρίσεων, με αφορμή την τρέχουσα κρίση. 

Στο συνέδριο λειτουργούσε παράλληλα έκθεση-βιβλιοπωλείο μαρξιστικού βιβλίου.

Δείτε αναλυτικά για το συνέδριο πατώντας εδώ

Το Κεφάλαιο, τόμος 1, video παρουσίασης του νέου έργου

Δείτε το video για τη νέα έκδοση του έργου "Tο Κεφάλαιο, τόμος πρώτος".
Μια νέα μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια του σημαντικού αυτού έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ τον Μάρτιο του 2016.

Δείτε στοιχεία, πληροφορίες και οπτικό υλικό από τη νέα έκδοση:

Μαγική βραδιά στην παρουσίαση του "Άσπρα μαντίλια στην plaza de Mayo" στην Αθήνα

Η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λουλουδάκη (ή γνωστό στον κόσμο των social media Ιουλιανού) "Άσπρα μαντίλια στην Plaza de Mayo" στην Αθήνα, στις 14/12/2015, στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ plus ήταν μια μαγική βραδιά! Εξαιρετικές εισηγήσεις, ουσιαστική παρουσίαση των πτυχών του βιβλίου, όμορφη ζωντανή μουσική και τραγούδια, ζεστές παρέες και υπέροχο κλίμα. Ειλικρινά ευχαριστούμε όλους και όλες που παραβρέθηκαν και μας τίμησαν. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους ομιλητές μας Θάνο Μικρούτσικο, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Παϊταρίδη, Γαλαξιάρχη και τον συντονιστή Γιώργο Σαχίνη, όπως και τους μουσικούς που έπαιξαν.

Ανάμεσα στους δεκάδες φίλους του συγγραφέα και των εκδόσεων ΚΨΜ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα) και πολλοί άλλοι άνθρωποι της μουσικής και του πολιτισμού, αλλά και φίλοι του καλού βιβλίου.

Παρουσίαση: "Άσπρα μαντίλια στην Plaza De Mayo", στο Ηράκλειο Κρήτης

Με πολύ μεγάλη συμμτοχή αλλά και πολύ συγκίνηση παρουσιάστηκε το βιβλίο "Άσπρα μαντήλια στην Plaza De Mayo" στο Ηράκλειο της Κρήτης, γενέτειρα και τόπο διαμονής του συγγραφέα Κώστα Λουλουδάκη στις 11 Νοεμβρίου 2015.

Το κινηματοθέατρο "Αστόρια" γεμάτο κόσμο, ενώ στο πάνελ της παρουσίασης ο δημοσιογράφος Γ. Σαχίνης συντόνισε τη συζήτηση. Για το βιβλίο μίλησαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο οικονομολόγος Δημήτρης Παϊταρίδης που έγραψε και το επίμετρο του βιβλίου. Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Βασίλης Γραμέλης των εκδόσεων ΚΨΜ, ενώ ευχαριστίες και λίγα λόγια για το βιβλίο παρουσίασε ο συγγραφέας Κώστας Λουλουδάκης. Έκπληξη το τραγούδι που είπαν Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Μίλτος Πασχαλίδης στο κλείσιμο της παρουσίασης.

Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση της Τριλογίας του Μπάμπη Κλάρα

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2015, ανήμερα της επετείου των 70 χρόνων από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, η παρουσίαση της έκδοσης της Πεζογραφικής Τριλογίας του Μπάμπη Κλάρα, αδερφού και συντρόφου του Άρη Βελουχιώτη. 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Polis Art Cafe, στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες.

Από το Φεστιβάλ Κόμικς "με πενάκι και σκαπάνη"

Πραγματοποιήθηκε στις 4, 5 και 6 Ιουλίου 2014 το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς με γενικό τίτλο (για την φετινή διοργάνωση) "με πενάκι και σκαπάνη". Το φεστιβάλ λειτούργησε για 3 μέρες στον πανέμορφο χώρο του κτηρίου και των κήπων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. 
Ήταν μια πρώτη προσπάθεια, την οποία τίμησαν μια σειρά από σχεδιαστές, κομίστες και δημιουργοί και αρκετοί φίλοι των κόμικς.
Συνδιοργανώθηκε από τις εκδόσεις ΚΨΜ, το Comicon Shop και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Από την παρουσίαση "K. Marx, κείμενα από τη δεκαετία του 1840-μια ανθολογία"

Ο χώρος του κινηματογράφου ΙΛΙΟΝ, στο κέντρο της Αθήνας γέμισε με φίλους και αναγνώστες. Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

  • Μανόλης Αγγελίδης, Kαθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Διονύσης Γράβαρης, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Αλίκη Λαβράνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Αλέξανδρος Χρύσης, Kαθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Νίκος Πετραλιάς, Oμότιμος καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠ

Μετά τις εισηγήσεις, το λόγο πήραν ο Θανάσης Γκιούρας, μεταφραστής και επιμελητής της έκδοσης και ο Θωμάς Νουτσόπουλος επιμελητής της έκδοσης.

Tina Modotti, comic album

Δείτε το video για το βιβλίο "Tina Modotti-από την τέχνη στην επανάσταση".
Ένα comic album που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Παρουσίαση βιβλίου "Ένα φάντασμα πλανιέται" του Ε. Μπιτσάκη

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευτύχη Μπιτσάκη "Ένα φάντασμα πλανιέται", που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2012 στο Art Garage.

Οι φωτογραφίες είναι της En-Gr.com - Eνημερωτικά Γράμματα.

Δείτε ρεπορτάζ και συνέντευξη του Ε. Μπιτσάκη από την παρουσίαση στο http://www.en-gr.com/index.php/el/2012-01-11-11-35-11/paroysiaseiskaiekdiloseis/241-2012-03-16-09-30-05

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Κεφάλαιο" του Κ. Μαρξ, διασκευή σε manga

Από την παρουσίαση του βιβλίου "Το Κεφάλαιο" του Κ. Μαρξ, διασκευή σε manga.
Floral, Nοέμβριος 2011

Παρουσίαση βιβλίου "Χωρίς Επιστροφή" στο cafe Floral

Εκθέσεις - Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ

 
Από συμμετοχές σε εκθέσεις και εικόνες από το βιβλιοπωλείο ΚΨΜ

Παρουσιάσεις - Εκδηλώσεις

Από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις των εκδόσεων ΚΨΜ