Δείτε μέσα
Νίκος Καββαδίας, Γυναίκα-Θάλασσα-Ζωή
  • Υπότιτλος
    Αφηγήσεις στο μαγνητόφωνο
Συγγραφέας
  • Επιμέλεια-διόρθωση: Δημήτρης Λυμπερόπουλος
  • Στοιχεία έκδοσης
    χαρτόδετο, σχήμα 15,5x23,5 cm
  • Σελίδες
    200
  • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€13.36
€14.84
Σύντομη περιγραφή

Ο Νίκος Καββαδίας αφηγείται στο μαγνητόφωνο του Μήτσου Κασόλα

 

… Ο αγαπημένος ποιητής αφηγήθηκε μαγικές ιστορίες από τη ζωή του στο μαγνητόφωνο του Μήτσου Κασόλα… Και του ζήτησα να μου μιλήσει για τον Καββαδία που γνώρισε, και δανειζόμαστε μερικά αποσπάσματα του βιβλίου, που φωτίζουν πτυχές της προσωπικότητάς του. Είναι ένα βιβλίο που σχεδόν… τραγουδιέται!

Όλγα Σελλά, εφημερίδα Η Καθημερινή «Κ», 4 Ιουλίου 2004

… Τι να πρωτοπώ για τον Μήτσο Κασόλα; Δημοσιογράφος (χρονογράφος) από τους πιο δυνατούς. Πεζογράφος με σημαντικό και πολυβραβευμένο έργο. Στιχουργός με «πολιτική φωνή» στις κρίσιμες ώρες.

Και βέβαια, άνθρωπος απλός, ξεχωριστός, που αγαπάει όλο τον κόσμο. Χρόνια μού μιλούσε για ένα

έργο που ετοίμαζε για τον φίλο του Νίκο Καββαδία. Έργο βασισμένο σε αφηγήσεις του μεγάλου ποιητή (ναι, μεγάλου, όσο κι αν θέλησαν να τον αμφισβητήσουν κάποιοι «επαΐοντες») στον Κασόλα, με ανοιχτό μαγνητόφωνο. Αυτό το σπουδαίο υλικό ο φίλος μου, ο Μήτσος, το απομαγνητοφώνησε, το ’βαλε σε μια τάξη και παρουσίασε ένα εξαιρετικό βιβλίο. Θα έχει μεγάλη επιτυχία. Τίτλος: Νίκος Καββαδίας: Γυναίκα – Θάλασσα – Ζωή…

Λευτέρης Παπαδόπουλος, εφημερίδα Τα Νέα, 9 Ιουνίου 2004

 

Σκανάροντας τον κωδικό QR που υπάρχει στο βιβλίο  μπορείτε να ακούσετε ηχητικό με αφηγήσεις του Νίκου Καββαδία

Κασόλας

Ο Mήτσος Κασόλας γεννήθηκε το 1936. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο. Για τρία χρόνια στη Φίνος Φιλμ ήταν βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες του Ντίνου Δημόπουλου.

Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και σεναρίων. Παράλληλα, άσκησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Από το 1964 μέχρι τώρα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, ένα χρονικό, δύο δοκίμια για τον Νίκο Καββαδία, δέκα μυθιστορήματα, και το βιβλίο Για ένα μανιφέστο πολιτισμού από τη μικρή μέγιστη Ελλάδα.

Το 1974 πήρε το Α΄ Κρατικό Βραβείο για το χρονικό του Η άλλη Αμερική και το 1982 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο για το μυθιστόρημά του Ο πρίγκιπας, που προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά στην ΕΤ-1, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά. Το μυθιστόρημά του Αγγελίνα μεταφέρθηκε ως σειρά στη ΝΕΤ, επίσης από τον Τάσο Ψαρρά, με τον τίτλο Ο θησαυρός της Αγγελίνας.

Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Γιάννη Μαρκόπουλο και έχουν ενσωματωθεί στην ταινία του Ζυλ Ντασέν Δοκιμή. Αποσπάσματα του βιβλίου του Η άλλη Αμερική περιέχονται σε βιβλία της Μέσης Εκπαίδευσης. Έργα του διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Τμήμα Ξένων Γλωσσών). Επιλογή από το ποιητικό του έργο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στην Αμερική με τον τίτλο Harvest το 1971, σε μετάφραση της Αριάδνης Κασόλα.