...Επιδιώκουμε να είμαστε ένα κοινωνικό ΚΨΜ..

...για τις εκδόσεις ΚΨΜ

Η σύγχρονη ριζοσπαστική σκέψη, τα διεθνή θέματα, τα κόμικς, τα πολιτικά δοκίμια, τα θέματα τέχνης και πολιτισμού απασχολούν και απευθύνονται σε χιλιάδες ανθρώπους, που αναζητούν, αμφισβητούν και προβληματίζονται.   

Οι εκδόσεις ΚΨΜ ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2004 στην Αθήνα, με βασικό στόχο την έκδοση βιβλίων για θέματα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, κριτικής σκέψης. Ένα εκδοτικό εγχείρημα που έχει πολλούς αποδέκτες στην κοινωνία, που μπορεί να δημιουργήσει νέους δίαυλους επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό.
Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο να εκδίδονται βιβλία που βρίσκονται έξω από τον αυστηρά «αγοραίο» προσανατολισμό των best seller και των διαμορφωμένων προτύπων και μοντέλων «ενιαίας σκέψης». Ψάχνουμε την εγχώρια και διεθνή προσφορά τίτλων και εκδίδουμε βιβλία που συμβάλλουν στο διάλογο, τον προβληματισμό και την αντίσταση του πολιτισμού, των ιδεών και των ανθρώπων. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ταυτίσεις, με κριτήριο την ποιότητα, το αξιόλογο περιεχόμενο και την δυναμική που δημιουργούν τα πολιτιστικά έργα στην κοινωνία.

Σειρές

Τα βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, καθώς και τα δεκάδες υπό έκδοση, περιλαμβάνονται στις σειρές:
  • Κοινωνία & Πολιτική (σύγχρονο πολιτικό δοκίμιο)
  • Ριζοσπαστική σκέψη (θεωρία και ιδεολογικά ζητήματα)
  • Προπαγάνδα (κλασικά κείμενα διανοητών)
  • Κόσμος (σύγχρονα διεθνή θέματα και μελέτες)
  • Κόμικς (ελληνικά και διεθνή album και εικονογραφημένα βιβλία)
  • Ιστορία (μελέτες για την ιστορία των κινημάτων και των κοινωνικών εξεγέρσεων)
  • Ακραία πολιτιστικά φαινόμενα (για την τέχνη και τις σύγχρονες ριζοσπαστικές τάσεις της)

Υποδομή και συνεργασίες

Βασικό χαρακτηριστικό των εκδόσεων ΚΨΜ είναι η άρτια και ποιοτική παραγωγή εντύπων με κριτήρια αισθητικής και απαιτητικότητα, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη μορφή.
Συνεργαζόμαστε με εκδοτικούς οίκους άλλων χωρών και με εταιρείες διανομής βιβλίου στην Ελλάδα, ώστε να φτάσει στο αναγνωστικό κοινό ένα ενδιαφέρον, ευχάριστο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Για το όνομά μας…

KΨM είναι τα αρχικά για το «Kέντρο Ψυχαγωγίας Mονάδος», το μόνο χώρο στα στρατόπεδα όπου δεν υπάρχει πειθαρχία, στον οποίο γίνονται οι πραγματικές συζητήσεις, εκεί όπου ψυχαγωγούνται οι στρατιώτες...
Eπιδιώκουμε λοιπόν να είμαστε ένα κοινωνικό KΨM.
Η ιδέα για το όνομα και το λογότυπο ανήκουν στον σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή.

Θα μας βρείτε...

Εκδόσεις ΚΨΜ
Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ- κεντρική διάθεση:

Κιάφας 3 & Ακαδημίας
106 78 Αθήνα
τηλ. 210 38 13 838, 210 38 10 502, 210 38 39 711,
fax: 210-38 39 713
e-mail: info@kapsimi.gr
url: www.kapsimi.gr

 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. / Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ., / Σάββατο 9.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------